Please update your Flash Player to view content.

Introductieles

welcome

Wanneer je een pup gekocht heeft en besloten hebt om naar onze hondenschool te komen geven wij u eerst een introductieles.        Wij praten met u waar je op moet letten bij het opvoeden van een pup en over de werking van de school. 

Bij uw tweede bezoek aan onze school kan je mee op het terrein en dan beslis je of je lid wordt van Hondenschool CYNOPOLIS vzw.

Van groot belang is eveneens dat uw pup of volwassen hond regelmatig wordt ontwormd. Dit tot bescherming van de hond  maar ook tot bescherming van soortgenoten en niet te vergeten van mensen want wormen zijn overdraagbaar op mensen...ontwormenweb

 

Voor de introductieles mag je uiteraard komen alvorens u een hond heeft aangeschaft.

Bij de eerste les op het terrein moet uw pup de nodige inentingen gekregen hebben. Dit is als je pup ongeveer 3 maanden oud is. Het is verplicht het inentingsboekje van de dierenarts te laten controleren door de voorzitter of secretaris. Verplichte inentingen zijn hondenziekte, kattenziekte en kennelhoest.

Indien je langs komt tijdens ons eerste lesuur kan je onze pups aan het werk zien.
De pups mogen op de plein niet spelen met elkaar en dit om de volgende redenen:

  • een pup die drie maanden met andere hondjes heeft mogen spelen heeft alleen nog maar aandacht voor andere honden en niet meer voor zijn baasje. Aandacht is wel de eerste vereiste om een hond iets aan te leren en te doen luisteren.
  • Er zijn kleine en heel grote pups. De grote weten al heel snel dat ze de kleintjes kunnen domineren. Als resultaat krijgen we een pupje dat bang of nijdig wordt.
  •                             klein20en20grootweb1   
  • Op 6 maanden gaat onze pup naar de A klas en daar wordt natuurlijk niet meer gespeeld. Een pup die drie maanden heeft mogen spelen wil natuurlijk spelen. Als je de pup nu een correctie geeft dan zou hij worden gestraft voor het spelen, wat hij 3 maanden heeft mogen doen, en dit noemen wij niet socialiseren.

Spelen mag wel met het baasje. Ze leren hun oefeningen op een manier zodat een pup het ook kan begrijpen. Dit wil zeggen geen zware druk en toch correct zijn. We gaan ons pupje met alles helpen en verliezen ons geduld niet. We verlangen niet dat ze na enkele lessen alles al kennen.

Indien je komt met een hond die ouder is dan 6 maanden ga je eerst naar de A min klas. Dit om de geleider en de hond vertrouwt te maken met de werkwijze van onze school. Na evaluatie van de instructeur kunnen jullie zonder probleem met de gewone lessen starten. 

ProJoom Multi Rotator: No banners detected!

Please update your Flash Player to view content.

Activiteiten

met hond naar kermis
Clubactiviteiten
ma juli 29, 2019 @19:00 -
Wedstrijd Agility
Agility
za aug 03, 2019 @10:00 -
GESLOTEN
Sluitingsdagen
zo aug 04, 2019 @08:00 - 05:00PM
G.P wedstrijd
Gehoorzaamheid
za sept 14, 2019 @10:00 -
GESLOTEN
Sluitingsdagen
zo sept 15, 2019 @08:00 - 05:00PM
etentje medewerkers
Etentjes
vr okt 04, 2019 @19:30 -
Hondenwandeling uitlegger
Clubactiviteiten
za okt 12, 2019 @13:00 -